Sail Succes

Sales blog

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding

Tijdens corona heeft het online shoppen een enorme vlucht gemaakt. Veel mensen die voorheen nog nooit iets online gekocht hebben, willen nu niet anders meer. Online inkopen doen is namelijk heel veel gemakkelijker dan naar de winkel gaan. Voor ondernemers liggen hier kansen die u eigenlijk niet mag missen. Als u een website heeft waarop u producten verkoopt, zorg dan dat u zoveel mogelijk mensen naar uw site weet te leiden. Dat is niet alleen maar een kwestie van een mooie site bouwen. Een heel belangrijk onderdeel van de marketing van uw website, is linkbuilding. Aan de hand van linkbuilding zorgt u dat uw site beter gewaardeerd wordt door zoekmachines zoals Google. Wij zetten de voordelen graag voor u op een rij.

Met linkbuilding zorgt u voor meer bezoekers op uw site

Als iemand iets online wil kopen, begint deze vaak bij een zoekmachine. Als iemand bijvoorbeeld een tafel zoekt, zal deze op ‘tafel’ googelen. Als u een ondernemer bent die tafels verkoopt, dan moet u zorgen dat u hoog in de zoekresultaten van de zoekmachine eindigt. De resultaten op de eerste pagina worden namelijk echt bekeken door potentiële klanten. Eindigt u ergens op pagina tien dan kunt u er bijna zeker van zijn dat weinig mensen op uw site terecht zullen komen. Met linkbuilding kunt u zorgen dat uw site in Google gaat stijgen. Veel ondernemers die zichzelf serieus nemen en die hun klanten willen laten weten dat zij het beste adres zijn voor hun wensen, doen aan linkbuilding.

Hoe werkt linkbuilding?

Wie aan linkbuilding doet, legt links tussen externe sites en de site die hoger in Google moet eindigen. Deze links worden door Google gezien en gewaardeerd. De link wordt vaak gemaakt aan de hand van een tekst op een externe site. Deze tekst moet relevant zijn en uniek. In de tekst wordt een link naar de bronsite gemaakt, vaak gewoon door middel van een hyperlink. Uiteindelijk kunt u op deze manier heel veel externe links aanleggen waardoor de bronsite in een organisch geheel van links wordt opgenomen. Dat wordt door zoekmachines zeer gewaardeerd omdat het laat zien dat veel andere sites naar de bronsite verwijzen. Hierdoor eindigt de site steeds hoger in Google en wanneer hij daar eenmaal staat, verstevigt hij zijn positie alleen maar.

Wat zijn de gevolgen van linkbuilding?

Wie aan linkbuilding doet, zal merken dat diens site hoger in de zoekresultaten van zoekmachines komt te staan. Dat heeft heel veel voordelen voor een site. Ten eerste wordt de site veel gemakkelijker te vinden. Dat leidt ertoe dat de site meer bezoekers krijgt. Meer bezoekers op een site betekent ook dat verwacht mag worden dat meer mensen iets zullen bestellen. In heel veel gevallen leidt een goede linkbuilding campagne tot veel meer omzet. Er zijn vele manieren om te zorgen dat een site beter zichtbaar wordt op het internet, dus informeer ook altijd naar de overige SEO-opties. Een goed marketingbureau kan u hier alles over vertellen en u een geheel geoptimaliseerde SEO-campagne aanbieden.