Sail Succes

Sales blog

Tips voor het organiseren van een kerstdiner

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan; de feestdagen! Hoewel dit een periode van gezelligheid en saamhorigheid moet zijn, komt er ook veel stress bij kijken. Bijvoorbeeld als je hebt aangeboden dat heel je familie bij je komt eten, maar het toch meer werk bleek te zijn dan je in de eerste instantie had verwacht. Maar deze stress is helemaal niet nodig! Met deze handige checklist heb jij binnen no time een geslaagd kerstdiner georganiseerd.

Weet wie er komen

Dit is natuurlijk stap één bij het organiseren van een kerstdiner, zorg er voor dat je inzicht krijgt in het aantal mensen dat je kan verwachten. Als je weet op hoeveel mensen je kan rekenen, maakt dit de voorbereiding al een stuk makkelijker. Het kan natuurlijk zijn dat er later mensen bijkomen of afhaken, maar vraag hen dan of ze dit tijdig kunnen laten weten.

Stel het menu samen

Het samenstellen van het menu kan nog een aardige klus zijn. Komen er mensen die vegetariër zijn of misschien veganisten? Of zijn er bepaalde dingen die mensen echt niet lusten. Het is handig om hiermee rekening te houden bij het samenstellen van het menu. Het internet staat vol met inspiratie voor ‘veilige’ recepten wat bijna iedereen wel lust. Ook kun je ideetjes opdoen uit kookboeken of magazines. 

Wees op tijd

Dit geldt voor zowel het inkopen als het voorbereiden. Rondom de kerst is het erg druk in alle winkels. Voorkom dus de nodige stress door inkopen te doen op een tijdstip waarop het niet zo druk is in de winkels. Producten die niet houdbaarheidsgevoelig zijn kun je een tijdje voor de kerst al inkopen. Begin hierna een dag of dagen voor de kerst met het bereiden van de maaltijden. Hoe minder je op kerstdag zelf hoeft te doen hoe minder stress. Mocht het echt te veel werk zijn en kom je er even niet meer uit, dan kun je ook hulp inschakelen van een kerstdiner catering.