Sail Succes

Sales blog

Tips om een betere band te krijgen met je collega’s

Soms kun je enorm met ze lachen en soms kun je ze wel achter het behang plakken. Gelukkig komt het laatste geval bijna nooit voor, maar de band met je collega’s kan nogal verschillend zijn. Met de een kun je nou eenmaal beter samenwerken dan met de ander. Dit is helemaal niet erg, zolang er maar geen gespannen sfeer hangt op het kantoor. Je moet natuurlijk wel elke dag met plezier naar je werk kunnen gaan en je collega’s maken hier een groot deel van uit. Wij geven je graag wat tips hoe je de band met je collega’s kunt verbeteren of nóg sterker kunt maken.

Praat met elkaar

Natuurlijk moet je met je collega’s praten over werk en tijdens vergaderingen, maar we bedoelen meer dat je ook een gesprekje tussendoor aan kan gaan met je collega. Zo verbeter je de band en leer je elkaar kennen. Wees hierbij natuurlijk wel oprecht geïnteresseerd. Ook voor zakelijke gesprekken is het goed als je een collega wat beter kent, zodat je je ook meer op je gemak voelt om moeilijkere onderwerpen bespreekbaar te maken. Probeer tijdens zo’n gesprek ook helder te zijn over jouw gedachtes en tegelijkertijd objectief en formeel te blijven, zonder de ander persoonlijk te betrekken bij een issue. Hiernaast moet een gesprek van twee kanten komen, luister naar de collega’s en geef hen eerlijke feedback wanneer dit nodig is.

Ga leuke dingen doen

De beste manier om je collega’s op persoonlijk vlak wat beter te leren kennen en hierdoor de band te versterken is buiten de werkvloer. Organiseer daarom een leuk bedrijfsuitje! In zo goed als elke stad zijn er genoeg leuke dingen te doen voor jou en je collega’s. Bedrijfsuitjes Rotterdam bieden bijvoorbeeld de kans om langs de skyline te varen inclusief diner, of ontdek samen met je collega’s de geschiedenis van deze dynamische havenstad.