Sail Succes

Sales blog

Bij Fabius Opleidingen kan je zowel administratieve als commerciële of financiële opleidingen volgen. Als je graag een financiële opleiding wil volgen dan is het goed om enkele rekenkundige vaardigheden onder de knie te hebben. Voor je begint aan een van de financiële opleidingen is het daarom goed om eerst de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) bij Fabius Opleidingen te volgen. Als je dit samen met de opleiding Basiskennis Boekhouden combineert dan heb je een heel solide basis voor je financiële droombaan. Zo begin je met veel meer zelfvertrouwen aan een financiële opleiding en zal je daardoor ook meer kennis hebben en zo eerder het belangrijke papiertje op zak hebben. Daarna kan jij bij veel verschillende werkgevers.

Onderdelen van de opleiding

Tijdens deze opleiding komen verschillende belangrijke onderwerpen aan bod, die nodig zijn om een financiële functie te bekleden. Zo leer je onder meer over elementaire berekeningen en interestberekeningen, verzekeringen en kosten van duurzame productiemiddelen. Ook handel, koop en verkoop en diagrammen komen aan bod. Ten slotte zal je ook les krijgen in de directe en indirecte kosten en break-even analyse. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de opleiding te volgen, maar het is wel belangrijk dat je de Nederlandse taal zowel schriftelijk als in woord goed beheerst. Ook is enige ervaring met de computer, waaronder Excel, vereist.

2 maanden durende opleiding

Door de opleiding Basiskennis Calculatie te volgen heb je een sterke basis. Als je dit combineert met de opleiding Basiskennis Boekhouden dan heb je genoeg vooropleiding om te kunnen beginnen aan de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden. Het volgen van deze opleiding duurt slechts 2 maanden en bestaat uit 8 lessen van elk 2,5 uur. Daarnaast besteed je ook nog ongeveer een dagdeel per week aan huiswerk. Zo kan je het volgen van deze opleiding prima combineren met andere werkzaamheden of kan je tegelijkertijd de opleiding Basiskennis Boekhouden volgen. Zo heb je uiteindelijk snel je papiertje in handen en kan je dus ook snel beginnen aan je financiële opleiding.