Sail Succes

Sales blog

Snel lenen maakt iets kopen mogelijk

Koelkast kapot of staat je auto met stukken en wil je snel lenen om de reparatie te kunnen bekostigen? Als je niet genoeg geld hebt om de reparatie te betalen kun je ervoor kiezen een minilening aan te vragen. Dit kan al vanaf 100 euro en loopt maximaal tot zo’n 1500 euro. Een dergelijke lening is reuze handig als je even wat krap bij kas zit en voor onverwachte kosten komt te staan.

Kijk welke minilening je aanspreekt

Een dergelijke lening staat bekend onder de naam minilening en het is wel duidelijk waarom: je leent immers een niet al te groot bedrag. Op internet vind je veel kredietverstrekkers waar je een minilening kunt aanvragen. Het aanvragen is niet moeilijk en snel gedaan als je alle benodigde documenten bij de hand hebt. Kijk goed hoeveel je nodig hebt en leen maximaal dat bedrag maar kijk ook goed naar de verschillende aanbieders en vergelijk deze met elkaar. Zo kies je degene die jij betrouwbaar vindt. Er bestaan onder andere verschillen tussen de bedragen die aangeboden worden maar ook over de aflostijd of de rente die je betaalt. Op voorhand goed vergelijken loont zeker de moeite.

Kredietcheck is niet altijd nodig

Als je een groot geldbedrag wilt lenen kom je al snel bij een bank of andere kredietverstrekker terecht en word je doorgelicht om te kijken of je wel kredietwaardig bent. Dit gebeurt met behulp van een zogenaamde kredietcheck bij het BKR te Tiel. In het geval van kleinere leningen wordt dit niet altijd gedaan. Dit komt omdat het maar om kleine bedragen gaat bij een minilening maar ook omdat deze vaak snel weer afgelost worden en mensen snel de beschikking willen hebben over het geld. Om dit zo snel mogelijk te kunnen regelen wordt er niet altijd een check gedaan omdat dit het proces alleen maar vertraagt en mensen juist een minilening aanvragen om snel over wat extra geld te kunnen beschikken.

Geldende voorwaarden

Om een minilening te krijgen dien je wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Welke dit zijn lees je op de websites van iedere kredietverstrekker. Raadpleeg deze altijd eerst voordat je overgaat tot het aanvragen van een minilening.