Sail Succes

Sales blog

Belangrijke info voor het vervangen van velgen

Mini Cooper velgen

Als jouw velgen toe zijn aan vervanging, is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Allereerst moet je kijken of je de velgen die je in gedachten had zomaar kan plaatsen op jouw banden. Hoewel dit een veelvoorkomende fout is, past niet elke velg op elke band! Op de zijkant van de band van jouw voertuig, kan je de diameter vinden van de velgen die op deze banden passen. Zo kan je uitzoeken welke volkswagen velgen er passen onder jouw volkswagen. Je hoeft echter ook niet persé hetzelfde merk velgen te gebruiken.

Waarom afwijken van de originele velgen?

Als je auto origineel bmw m4 velgen, waarom zou je dan niet dezelfde velgen bestellen en laten plaatsen? Dit is een goede vraag. Vaak hoef je ook geen andere velgen te zoeken en is het het makkelijkst om gewoon de originele velgen te zoeken. Soms zijn deze velgen echter verouderd of is het originele model lastig te vinden. Dan is het een kwestie van kijken naar welke behoeften jij hebt en welke eisen jij stelt aan jouw voertuig. Velgen hebben namelijk meer invloed op het rijden dan je in eerste instantie zou denken! Velgen hebben met veel meer te maken dan alleen het uiterlijk van de auto.

De functies van velgen

De meest duidelijke functie van velgen is het beschermen van de wielen. De velgen functioneren als een soort kap op de wielen en zorgen ervoor dat steentjes, stoepranden en stokken de wielen minder makkelijk kunnen beschadigen. Maar de velgen doen veel meer dan dit. Ze hebben invloed op het benzine verbruik, doordat ze kunnen zorgen dat de auto gestroomlijnd is en minder energie verbruikt om de weerstand tegen te gaan. Daarnaast herverdelen de velgen het gewicht van de auto, waardoor een bepaalde velg invloed heeft op het optrekken en afremmen van een voertuig. Dit zijn dus dingen die je mee moet nemen in de keuze voor jouw velgen!