Sail Succes

Sales blog

In bezit van een auto die het niet meer doet

Het is vervelend wanneer je auto het punt heeft bereikt dat ie het niet meer doet dit kan komen doordat je auto gewoon oud is en kapot is gegaan. Of dat je een ongeluk hebt gehad en om die reden wilt je auto niet meer starten. Allebei is erg vervelend want je bent niet meer in bezit van een vervoermiddel en zo een nieuwe kopen is vaak erg duur. Wanneer dit gebeurt is het soms verleidelijk om je auto gewoon te laten waar hij is en er vervolgens niet meer naar om te kijken. Dit is erg zonde van een sloopauto want een sloopauto is nog steeds geld waard, de auto kan misschien niet meer rijden, maar dat betekent niet dat alle onderdelen die in de auto zitten het ook niet doen.

Auto verkopen

Een goede optie is je auto te verkopen aan een sloperij, je verkoopt de auto dan aan een bedrijf die gespecialiseerd is in schadeauto’s kopen. Zo’n bedrijf houdt zich bezig met het hergebruiken en recyclen van onderdelen en auto’s. Een sloperij zorgt ervoor dat je sloopauto opgehaald wordt voor je huis en dit is geheel gratis. 

Vloeistoffen uit de auto

Wanneer je auto aankomt bij het bedrijf worden vaak eerst alle vloeistoffen uit de auto gehaald. Dit wordt gedaan om onveilige situaties tegen te gaan. Wanneer dit niet wordt gedaan en de auto gesloopt wordt kan er brand ontstaan. Ook zijn de vloeistoffen die nog in de auto zitten schadelijk voor het milieu. Als de vloeistoffen uit de auto zijn gehaald, kan de autodemontage beginnen, bijna alle onderdelen van de auto worden eruit gehaald. Wanneer er een onderdeel uit wordt gehaald, wordt het goed schoongemaakt en vervolgens goed getest of het nog goed functioneert. Vervolgens wordt het verkocht of hergebruikt voor andere auto’s.

Rubber

Ook de banden van een auto worden hergebruikt wanneer de banden in een hele slechte staat zijn, er kan nog gekeken worden of het profiel van de band iets aangepast kan worden zodat de band weer veilig de weg op kan. Wanneer dit niet het geval is, wordt de band verkocht aan een rubber verwerkingsbedrijf dat ervoor zorgt dat rubber een ander leven krijgt.