Sail Succes

Sales blog

Ziek voelen door stress, hoe kan dat?

ziek voelen door stress

Ziek voelen door stress komt nog vaker voor dan je zou denken! Stress is een veel voorkomende emotie die uit verschillende bronnen kan voortkomen. Het kan worden veroorzaakt door werk, school, gezin en vele andere aspecten van het leven. Er zijn veel mogelijke gevoelens of emoties die kunnen ontstaan door stress. Enkele voorbeelden van deze gevoelens zijn angst, woede en depressie.

ziek voelen door stress

Zijn er manieren om met stress om te gaan en de effecten ervan op het lichaam te verminderen?

Stress is een natuurlijke reactie op een situatie die we als stressvol ervaren. Het is de manier waarop ons lichaam ons vertelt dat er iets moet veranderen. Maar wat als stress chronisch wordt en het lichaam geen tijd heeft om te herstellen? Dat is wanneer het kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals depressie, angst, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en zelfs kanker.

Er zijn veel manieren om met stress om te gaan en de effecten ervan op het lichaam te verminderen. Een daarvan is door middel van lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging maakt endorfines vrij, natuurlijke pijnstillers die ervoor zorgen dat we ons beter voelen over onszelf en sterker in het algemeen. Het helpt ook bij het afvallen, wat het risico op hartaandoeningen of diabetes vermindert.