Sail Succes

Sales blog

Welke type hot tubs zijn er?

hot-tub

Hot tubs zijn tegenwoordig in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Maar deze baden kennen ook een lange geschiedenis. Oorspronkelijk komt de hot tub uit de koude gebieden zoals Scandinavië en Alaska. Scandinavië is rijk aan natuurlijke warmwater bronnen en van daaruit is het idee ontstaan. Op deze manier konden ze in de winter toch warm blijven. De hot tubs werden vaak buiten het huis geplaatst en waren gemaakt van hout. De houtgestookte hot tub is dan ook een traditie in Scandinavië. Tegenwoordig biedt de hot tub vooral ontspanning. Maar ze zijn niet allemaal meer van hout zoals bijvoorbeeld de  kunststof hottub.

Basis types hot tubs

Hot tubs heb je in twee vormen de basis varianten en de stevige varianten. Natuurlijke zijn beide vormen lang houdbaar, maar er zit verschil tussen de gebruikte materialen. De eerste hot tub die hier wordt besproken is de verplaatsbare hot tub. De binnenkant van dit bad is van vinyl. Ze zijn vaak goedkoper en kleiner en vragen minder energie. De tweede soort hot tub is natuurlijk de houten variant. Er is een kleine aanpassing geweest in de opzet van deze baden, in vergelijking met de jaren 70 maar ze zijn nog steeds een van de meest populaire varianten. De derde soort is de opblaasbare PVC hot tub. Deze baden worden volgepompt met lucht en kunnen hiermee dus makkelijk worden verplaatst.

Stevige types hot tubs

De andere vorm van hot tubs zijn de stevige soorten. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan cement. Deze zijn permanent en kunnen zowel boven als onder de grond worden gebouwd. Verder zijn er ook stainless steel hot tubs beschikbaar. Deze baden staan er om bekend dat ze enorm stevig zijn en lang mee gaan. Ook zijn er baden beschikbaar gemaakt van glasvezel of acryl. Ook deze hot tubs gaan lang mee. De acryl variant is ook een goede vervanging voor de standaard houten hot tub. Deze worden namelijk vaak omringd door een frame van hout. Bekijk de beste hottub aanbieding online!