Sail Succes

Sales blog

Wanneer je toegang wilt tot meer vacatures

In deze Corona tijden verliezen heel veel mensen hun baan. Gelukkig is het nog niet zo erg als in de USA maar ook in Nederland worden we niet gespaard. Voornamelijk binnen de horeca zijn de problemen groot. Daarnaast zijn er ook gigantisch veel beroepen waar ze overuren draaien, denk bijvoorbeeld aan de medische wereld. Ben je op zoek naar de perfecte vacature voor jezelf? Dan leggen we je graag uit hoe je dit voor elkaar gaat krijgen.

Kijk in je omgeving

Het is altijd het makkelijkst om via-via ergens binnen te komen. Diegene die jij kent kan een goed woordje voor je doen waardoor je makkelijker op gesprek kan komen. Vraag en kijk daarom eens binnen je eigen (LinkedIn) omgeving wat ze voor jou kunnen betekenen? Een groot voordeel van dit netwerk is dat jouw bericht gedeeld kan worden. Wanneer je zelf ook actief was op LinkedIn heb je hiermee jouw kansen vergroot om op gesprek te mogen komen. Je hebt immers al je waarde bewezen door het delen van relevante informatie. Maar dit is niet binnen iedere branche even belangrijk. Vraag ook eens na binnen je vriendengroep of er iemand is die jou aan een nieuwe job kan helpen? Misschien zijn ze al heel lang op zoek naar een type als jij!

Uitzendbureau

Waar je vroeger voor bijbaantjes naar een uitzendbureau ging daar kan je nu voor een serieuze baan aankloppen. Google eens op “Uitzendbureau Rotterdam” om een bedrijf bij jou in de buurt te vinden. Ze hebben tegenwoordig een steeds bredere mogelijkheid aan beroepen en banen voor jou beschikbaar. Je kan ook heel vaak een beroepentest uitvoeren zodat je kan achterhalen welke beroepen nog meer bij jou passen. Dit is ideaal als je het echt even allemaal niet meer weet. En je kan ook kijken of je jezelf kan laten omscholen.