Sail Succes

Sales blog

Wanneer kom je in aanmerking voor installatietechniek vacatures?

installatietechniek vacatures

Installatietechniek vacatures worden veelal aangeboden op mbo 3 en mbo 4 niveau. Voorbeelden zijn: monteur elektrotechnische installaties, monteur utiliteit, servicemonteur installatietechniek, servicetechnicus installatietechniek en leidinggevend monteur elektrotechnische installaties.

De inhoud van installatietechniek vacatures

Wanneer je één van bovenstaande mbo opleidingen gevolgd hebt, installeer of onderhoud je installaties. Hierbij kun je denken aan sanitair, elektra, gasleidingen of de CV ketel. Maar ook een koelsysteem en verwarming behoren tot de mogelijkheden. Na een mbo 3 opleiding ben je vooral bezig met onderhoud, reparaties en het oplossen van storingen. Met een mbo 4 opleiding kun je ook leidinggevende functies als monteur invullen.

Werkzaamheden

Je installeert, afhankelijk van het werkgebied, (elektro)technische installaties zoals CV ketels, airco’s, sanitaire voorzieningen, elektra of gas – en waterleidingen. Andere namen die hierbij passen zijn loodgieter, elektricien of verwarmingsmonteur. Je onderhoud de geïnstalleerde installaties, lost storingen op en voert reparaties uit indien nodig. Zodra je werk erop zit voer je het afval af en laat je de werkplek netjes achter. Je kunt zowel bij ondernemers, particulieren, scholen of instellingen werkzaamheden verrichten.

Andere vacatures in de installatietechniek

Ook sales functies kun je vinden in de installatietechniek. Systemen worden verkocht aan andere ondernemers. Soms in het binnenland, soms in het buitenland. Als sales professional verkoop je installaties en ben je het visitekaartje van het bedrijf. Je werkt in de buitendienst, bent veel onderweg en doet er alles aan om je klanten tevreden te houden. Je kunt goed alleen en zelfstandig werken. Behalve het contact onderhouden met de bestaande klanten probeer je nieuwe klanten te werven.

Manager

Als manager werk je vooral op kantoor. Je zorgt ervoor dat jouw team goed op elkaar ingespeeld is en goed functioneert. Het aantal mensen dat je aanstuurt is afhankelijk van de grootte van het bedrijf. De uitvoerders die onder jouw hoede kunnen vallen zijn modelleurs, monteurs/installateurs of coördinatoren van verschillende afdelingen of projecten. Je werkt nauwkeurig en verwerkt je werkzaamheden in de administratie. Projectaanvragen verwerk jij in een duidelijke offerte.  

Vele mogelijkheden

Er zijn vele mogelijkheden in de installatietechniek. Van monteur tot manager. Alle vacatures hebben gemeen dat het resultaat gedreven en klantvriendelijke medewerkers zoekt. De klant tevreden houden en van goede service voorzien is een belangrijk aspect van het werk. Tevreden klanten zorgen namelijk voor goede referenties en dat leidt weer tot nieuwe klanten. Ben jij een harde werker, op zoek naar goede resultaten en met een klantvriendelijke uitstraling? Dan is de installatietechniek op zoek naar jou.