Sail Succes

Sales blog

Wanneer is BHV verplicht?

Wanneer is BHV verplicht

Als je een bedrijf hebt is het handig om te weten wanneer BHV verplicht is. Op deze manier voorkom je niet alleen problemen en problemen, maar weet je ook altijd hoe je moet handelen in een noodgeval. Maar wanneer is BHV verplicht? In principe is het altijd verplicht om een veilige werkomgeving te creëren. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om 250 medewerkers, 15 medewerkers of slechts 1 medewerker. Bij het aanwijzen van een aantal BHV’ers is het wel weer van belang om te kijken naar de grootte van de onderneming.

Wanneer is BHV verplicht

De juiste BHV’ers kiezen

Wat zegt de Arbowet over het aantal BHV’ers? Er wordt geen specifiek aantal genoemd, maar de Arbowet stelt dat het er genoeg moeten zijn. Je moet hierbij dus altijd rekening houden met uitval of ziekte of vakanties. Er moeten altijd genoeg mensen zijn met een BHV  certificaat die kunnen optreden bij een noodgeval. Het is dan ook aan te raden om een BHV planning op te stellen voor vakantie en feestdagen. Zo kun je duidelijk in kaart brengen wanneer een BHV’er aanwezig is en wanneer niet. Een goede voorbereiding is vaak al het halve werk.

Wanneer is BHV verplicht

Hoe bepaal je wie binnen het bedrijf BHV’er kan worden? Iedereen kan opgeleid worden tot BHV, maar je kunt met een aantal zaken rekening houden. Kies iemand die vanwege de functie veel op de werkvloer is. Zorg daarnaast voor een goede verdeling van BHV’ers over verschillende afdelingen. Kies mensen die zelf BHV’er willen worden en enthousiast zijn of waarvan je weet dat ze hun verantwoordelijkheid nemen als het nodig is.