Sail Succes

Sales blog

Duurzaam leven in 2020

We willen allemaal duurzaam leven in 2020. Voor veel mensen is het lastig om te beginnen en veel mensen weten er nog te weinig over. Vooral in deze tijd met de corona situatie is het erg belangrijk dat we hier met zijn allen over nadenken en beetje bij beetje duurzamer gaan leven met elkaar. Gelukkig hoeft dit niet in één keer en kun je met kleine stappen al veel bijdragen. In dit artikel lees je hoe jij in deze tijd duurzamer kan leven.

Duurzame wijken

Ben je van plan binnenkort te verhuizen? Kies voor een wijk die zich veel bezighoudt met duurzaamheid. Vaak kun je korting krijgen met het kopen van duurzame spullen in huis en bij bijvoorbeeld energiemaatschappijen. In duurzame wijken heb je ook erg schone straten en wordt er veel gebruik gemaakt van slimme perscontainers.

Bewust consumeren

Onze grootste impact zit hem in het kopen van nieuwe spullen. Denk bewust na voordat je nieuwe spullen koopt. Dit geldt voor zowel elektronica als kleding. Vaak kun je nog wel langer met je smartphone en heb je niet per se nieuwe kleding nodig. Indien dit wel het geval is, kun je je smartphone inleveren tegen korting voor een nieuwe smartphone. Ook kun je je oude kleding inleveren tegen korting of weggeven aan een goed doel. Zo wordt je kleding gerecycled of opnieuw gedragen door mensen in derde wereld landen.

Plantaardig eten

Veel mensen vinden het erg lastig plantaardig te eten. Je hoeft gelukkig niet in één keer over te stappen. Probeer van vleeseter naar flexitariër te gaan en zo een stap dichterbij een plantaardig dieet. Probeer ook niet meer iedere dag vlees te eten of bij iedere maaltijd. Vervang koeienmelk voor plantaardig melk. Ook kun je lekkere en nieuwe recepten opzoeken en uitproberen waar geen dierlijke producten gebruikt worden en waar je niet lang voor in de keuken hoeft te staan.