Sail Succes

Sales blog

Vakantie in de Dordogne? Dit is wat je moet weten!

De Dordogne, van oudsher ook wel Périgord genoemd, is een enorm populaire toeristenbestemming in Frankrijk. De omgeving staat ook wel bekend om zijn mooie middeleeuwse dorpen en woeste natuurlijke landschappen met talloze rotsplateaus en grotten om te ontdekken. Als je van plan bent om op vakantie te gaan in de Dordogne, lees dan snel verder om meer te weten te komen over deze bijzondere streek.

Ga erop uit

De Dordogne is een ideale omgeving om erop uit te gaan en af te stappen van de normale toeristenroute. De natuur van de streek is er om ontdekt te worden, dus duik in een hut of een 

luxe vakantiehuis in de Dordogne midden in het bos en ontspan in een hangmat aan het meer. Het mooie aan de Dordogne is dat je de auto veelal geparkeerd kan laten staan staan, omdat de mooiste dorpjes en routes zonder problemen te verkennen zijn met een fietstocht!

Geniet van de lokale producten 

In de Dordogne kan je genieten van een uiteenlopende collectie aan lokale producten. De regio is namelijk wereldberoemd om zijn voortreffelijke eendgerechten, dunne aardappelplakjes gekookt in ganzenvet en de zwarte truffels en walnoten van de Périgord Noir.

De beste tijd om de Dordogne te bezoeken

De warme zomerdagen in het zuidelijk gelegen Dordogne zijn perfect voor diverse wateravonturen op de gelijknamige rivier van de streek. Zo kun je heerlijk genieten van adembenemende peddeltochten die je kennis laten maken met verschillende rotskloven, grotten en middeleeuwse renaissancegebouwen. Overigens zijn de lente en de herfst ook perfecte perioden om een bezoekje te plegen aan de streek; het aangename weer is uitermate geschikt om te genieten van wandel- en fietstochten zonder de drukte van de zomervakantie.

Als je op zoek bent naar een luxe vakantiepark in de Cote D’azur of een wintersportresort in de Alpen,

dan biedt FranceComfort voor ieder wat wils!