Sail Succes

Sales blog

Leuke tips voor bij het werk

legbord stelling

Werk kan saai worden, het kan op een gegeven moment niet meer leuk zijn waardoor je denkt: Waarom zit ik hier? Waarom doe ik dit? Hoewel, kan je je niet beter vragen stellen zoals: Wat kan er beter? Hoe zorg ik ervoor dat werk weer leuk wordt? Op die twee vragen ga ik je wat leuke informatie geven. Stel je voor dat je bij je bureau of bij de werkbanken zit. Je doet je werk als gewoonlijk, maar het is saai. Waarom verander je niet iets? Verander hoe je te werk gaat, probeer unieker te zijn. Je hebt creativiteit nodig om saaiheid weg te halen uit het leven.

Werken hoeft niet saai te zijn

Misschien klinkt wat ik zeg iets te optimistisch, zeker als je in een bedrijf zit waar creativiteit niet meerwaarde heeft omdat het daar helemaal niet mogelijk is. Neem bijvoorbeeld een supermarkt waarbij je elke dag met de magazijnstellingen te werk gaat, je kan vaak niet anders gaan werken. Dit is vervelend, want het vermindert je keuzes. Er zijn wel een paar methodes die je nog wel kan gebruiken. Wat dacht je van jezelf timen? Probeer er een uitdaging van te maken. Zo werk je niet alleen beter, maar je maakt van je werk er een spel van!

Tijd voor wat vernieuwing?

Toch kunnen je ideeën niet genoeg zijn, omdat de creativiteit van een mens niet oneindig is als we zelf niet dingen mogen veranderen…. Dus, waarom veranderen we het niet? Als je de baas bent is het simpel, je gaat een ander systeem bedenken voor het werk dat je doet. Een werknemer heeft het moeilijker, die moeten eerst toestemming vragen van de baas voordat ze iets mogen veranderen. Weet wel dat als het je lukt, dat je het werk voor jezelf en voor anderen veel leuker maakt. Hiervoor wens ik je dus veel succes, zorg voor veel leuke ideeën!