Sail Succes

Sales blog

De essentiële dingen voor je werkplaats

1 gereedschap

In een werkplaats waar je veel handwerk doet, zijn er best veel apparaten nodig om je werk uit te kunnen voeren. Als je veel met hout werkt heb je natuurlijk andere dingen nodig dan wanneer je met metaal werkt, maar vaak komen de functies wel op hetzelfde neer. Zo moet je materialen kunnen zagen, frezen en plakken. Voor een glad resultaat is een haakse slijper heel belangrijk. Hiermee voorkom je dat er splinters op het materiaal achterblijven die je pijn kunnen doen. De naam ‘haakse slijper’ heeft niet echt met zijn functie te maken. De naam is gebaseerd op hoe de slijpschijf is georiënteerd ten opzichte van de motor: haaks dus.

Goede workflow verbetert je werk

Om zo efficiënt mogelijk te werken, heb je een goede workflow nodig. Hiervoor is een goede werkplaatsinrichting nodig. Als alle dingen die je gebruikt handig bij elkaar hangen, verbetert dit de snelheid waarmee je werkt. De tip is dan ook om alle apparaten die je vaak bij een bepaald proces nodig hebt, dicht bij elkaar te hangen. Zo hoef je niet telkens op en neer te lopen om apparaten te gaan halen. Daarbij is het ook belangrijk om je werkplaats netjes te houden. Maak dus je plek regelmatig schoon en heb een vaste plek voor al je apparaten. Dan hoef je nooit te zoeken naar spullen en bespaar je tijd.

Creëer rust in je werkomgeving

Om optimaal te kunnen werken, is het belangrijk dat je je kan focussen op je handwerk. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat alles georganiseerd is. Om ook ongelukken te voorkomen, is het goed om ervoor te zorgen om afleidingen te voorkomen. Vaak tijdens afleiding kunnen dingen misgaan en dat moet dus voorkomen worden. Handwerk vergt ook veel focus, dus neem ook geregeld rust om weer even op te laden. Zo kan je daarna er weer flink tegenaan.