Sail Succes

Sales blog

Je eigen stickers maken? Gebruik deze tips!  

Als je net begint met het ontwerpen van jouw eigen stickers, voor marketingdoeleinden of omdat je een geweldig idee hebt dat je wilt laten drukken, is het slim om te weten welke aspecten je precies in de gaten moet houden. Je wilt er immers voor zorgen dat je een stickers laat afdrukken die helemaal naar jouw wens zijn. Daarom geven we je in dit artikel drie essentiële tips om je stickers te doen laten opvallen en ervoor te zorgen dat je jouw stickerontwerp laat stralen!  

  1. Speel met het ontwerp  

Welke sticker je ook kiest – raamstickers, autostickers of deurstickers,  het ontwerp is een belangrijk aspect. Om een sticker correct te gebruiken, kies je een vorm die bij het ontwerp past. De vorm van de stickers kunnen helemaal naar jouw wens worden samengesteld en de beste drukkers zullen je stickers leveren in een formaat dat bij je past. Op die manier worden jouw stickers uniek!  

  1. Kies een eenvoudig idee  

Stickers zijn er in uiteenlopende vormen en maten, maar in de meeste gevallen is het belangrijk een stickerontwerp te kiezen dat jouw boodschap in één oogopslag communiceert. Om je sticker te doen laten opvallen, gebruik je het simpelste en meest effectieve idee dat je kunt bedenken. Een grafische hoogstandje is natuurlijk ook mogelijk, zolang het ontwerp maar in het oog springt en de bewoordingen niet te ingewikkeld zijn. Stickers zijn immers geen middel om gedetailleerde informatie te delen! 

  1. Test de kwaliteit van je stickers  

Er zijn als het ware twee belangrijke aspecten om tot een goede sticker te komen: het ontwerp en de kwaliteit van de sticker! Als je veel moeite in het ontwerp hebt geïnvesteerd wil je natuurlijk een bedrukking van hoge kwaliteit kiezen die vrij is van scheuren en slijtage. Het is daarom raadzaam jouw drukkerij om een proefdruk te vragen om er zeker van te zijn dat de kwaliteit geschikt is voor jouw doeleinden.