Sail Succes

Sales blog

Inzicht krijgen in de gezondheid van je werknemers 

Alle soorten bedrijven hebben wel eens te maken met ziekmeldingen van werknemers, mensen worden nou eenmaal wel eens ziek. Ook kan het zo zijn dat er werknemers voor een langere tijd zijn uitgeschakeld door bijvoorbeeld fysieke of mentale klachten, dat kan wel een probleem worden voor een bedrijf omdat dan een functie voor een langere tijd niet bezet is. Dit wil je dan ook als bedrijf zoveel als mogelijk proberen te voorkomen, en dat kan je dan ook op verschillende manieren doen tot op een bepaalde hoogte. Wil je meer weten over hoe je inzicht kan krijgen in de gezondheid van je werknemers? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over. 

Hoe weet je hoe de gezondheid van je personeel ervoor staat? 

Veel bedrijven willen natuurlijk voorkomen dat zij met een personeelstekort komen te zitten door het uitvallen van werknemers wegens ziekte. Er zijn dan ook een hoop werknemers die eens in de zoveel tijd een healthcheck uitvoeren bij hun werknemers. Dit is een check die door middel van fysieke testen en gesprekken de vitaliteit van de werknemers van je bedrijf in kaart kan brengen, dit is onderdeel van het verplichte PMO voor bedrijven. Zo weet je een beetje hoe het er voor staat met je werknemers. 

Wat kan je doen om de gezondheid van je personeel te verbeteren? 

Als uit de healthcheck komt dat jouw werknemers wel wat gezonder kunnen worden dan kan je hier als bedrijf dan ook een steentje aan bijdragen. Zo kan je als bedrijf helpen om de vitaliteit van je werknemers te verbeteren door bijvoorbeeld gezonde lunches aan te bieden of door bijvoorbeeld met elkaar te sporten. Andere bedrijven stellen een budget in waarmee de werknemers een abonnement bij de sportschool kunnen afnemen om te sporten.