Sail Succes

Sales blog

Hoe richt je je vakantiehuis in?

Voor iedereen die het zich kan veroorloven kan het hebben van een vakantiehuis een enorm verschil maken. Drukke week gehad? Stap in de auto of in de trein en ga een lekker weekend tot rust komen in je heerlijke, warme en gezellige vakantiehuisje. Of dit nou op een schiereiland zoals Texel is, in een natuurgebied zoals de Hoge Veluwe of aan het strand in Zuid Frankrijk is, een vakantiehuis is heerlijk. Maar hoe richt je het huis nou in? Ga je liever voor gele verf of ga je toch beton cire kopen om de boel te verfraaien? Wij vertellen het!

Welke stijl wil je?

Het hangt voor het grootste deel natuurlijk af van je eigen smaak en voorkeuren of je bijvoorbeeld nou voor betonlook verf gaat of voor kleurrijk behang. Ons advies is vooral om het niet te vol te stoppen met allerlei meubilair en kleurrijke decoraties. Vaak zijn vakantiehuisjes aanzienlijk kleiner dan iemands normale woning, dus maak slim gebruik van de ruimte. Ons advies is om voor een minimalistische maar gezellige look te gaan. Zo voorkom je dat je je niet kan omdraaien zonder wat om te stoten maar zorg je ervoor dat het toch gezellig blijft!

Wees zeker van je keuze

Vakantiehuisjes zijn over het algemeen niet om de hoek van je normale woning. Je moet vaak een stuk erheen reizen met de auto, trein, of soms zelfs met het vliegtuig of een boot! Dit betekent dat de kans klein is dat als je er zit je aan het klussen slaat. Dus zorg van te voren dat je zeker bent over welke kalkverf je gebruikt en welk meubilair je aanschaft, want de kans is groot dat dat is hoe het een lange tijd zal blijven. Een goede manier om geld te sparen voor een eventuele verbouwing, mocht je toch écht niet tevreden zijn met de keuzes, is om het huisje te verhuren in de zomer.