Hoe bewaar je je kaas het langst?
Kaas: wie is er niet dol op? Heerlijk als snack, bij het avondeten, op je broodje, of door je salades heen. Maar hoe zorg je ervoor dat de kaas die je net hebt gekocht, niet binnen een mum van tijd weer weggegooid moet worden? Daarvoor bestaan gelukkig enkele handige tips. Een belangrijk punt is het koel houden van kaas. Dat geldt overigens niet voor alle soorten kaas, dus kijk van tevoren goed waar je je snack het beste kan bewaren. Voor veel soorten is het echter belangrijk dat ze beneden in de koelkast bewaard worden. Dat verklaart ook waarom je in de supermarkt je keuze maakt uit de goedjes in de koeltoonbanken.
Folie
De kazen in de koeltoonbanken liggen vaak verpakt. Maar zodra je de plasticfolie eraf hebt gehaald, krijg je die er natuurlijk niet meer omheen. Een fout die vaak gemaakt wordt, is dat je de kans in andere folie wikkelt en hem weer terug in de koelkast stopt. Het is echter beter om de kaas te laten luchten. Verpak hem daarom niet in een flinke rol huishoudfolie, maar ga op zoek naar papier dat specifiek voor kaas gemaakt is, of bakpapier.