Sail Succes

Sales blog

Het beste hout voor jou

Eiken panelen

Soms moet je een connectie voelen met hout. Ik heb dat tenminste zelf heel erg. Wanneer ik aan het scrollen ben op het internet, op zoek naar panelen op maat voor de tafel die ik aan het bouwen ben, dan moet ergens in dat proces een soort sprankeltje tevoorschijn komen, als goddelijke interventie wanneer ik naar het plaatje kijk en al bij wijze van spreken het hout kan ruiken en de nerven kan voelen. Dat is een magisch gevoel en dat heb ik ook nodig wanneer ik een aankoop doe, en welke eigenlijk meteen in het oog springt, is eiken.

Een bijzondere houtsoort als keuze

Eiken panelen op maat zien er nou eenmaal gewoon prachtig uit, dat kan niemand ontkennen, of ik tenminste niet. Het kan mijn persoonlijke mening zijn, maar ik raak echt niet uitgepraat over de verschillende noesten en kwasten, waar eikenhout er weinig van heeft doordat deze houtsoort langzaam gegroeid wordt, en het is voor mij gewoon een missie om iedereen ervan te overtuigen om wanneer je op zoek bent naar houten panelen, gewoon eens een kijkje te nemen bij het assortiment van eiken panelen. Zo kan ik je bijna garanderen dat er iets voor je tussen zit dat met je resoneert.

Het hout kiest eigenlijk jou

Het klinkt misschien gek of een beetje zweverig, maar ik geloof echt dat je zelf niet voor het hout kiest, maar het hout kiest jou. Dit zal ik even toelichten. Wanneer je in de bouwmarkt bent, en je snuift de geur op van het opspringende zaagsel in de zagerij en je voelt aan de nerven, de noesten en de kwasten dan weet je gewoon dat het goed zit. Wanneer ergens zich een splinter bevindt en je haalt je eraan open, dan weet je dat het hout niet voor jou bestemd is, en je alleen maar meer pijn gaat doen. Dat denk ik, maar bij eikenhout heb ik dat eigenlijk nooit.