Sail Succes

Sales blog

Een rouwstuk opsturen

Je hebt niet vaak te maken met een uitvaart en veel mensen hebben vaak veel vragen rondom dit onderwerp. Er komt veel bij kijken en het is een droevige periode. Bij een uitvaart horen uitvaartbloemen. Hoe stel je een rouwstuk samen en welke bloemen gebruik je? Naar wie je stuur een rouwstuk op? In dit artikel delen we hoe je dit op de juiste manier doet.

Een rouwstuk samenstellen

Voordat je een rouwstuk opstuurt kijk je naar de bloemen en hoe je een rouwstuk samenstelt. Bloemen vertellen een verhaal en ieder rouwstuk is persoonlijk en uniek. Samen met de bloemist bespreek je voor wie het was en wat de favoriete bloemen waren van die persoon. Denk bijvoorbeeld aan een orchidee rouwstuk met een persoonlijke twist van favorieten van andere familieleden. Er zijn geen regels of grenzen waar je je aan moet houden bij het kiezen van de juiste bloemen. Wat centraal staat is dat bloemen een verhaal vertellen over iemand.

Waar stuur je een rouwboeket naar toe?

Een rouwboeket opsturen is iets wat je niet vaak doet. Het meest gebruikelijk is het om je rouwstuk te laten bezorgen op het adres waar de overledene is opgebaard. Vervolgens gaat het rouwboeket mee met de uitvaartstoet en zorgt de uitvaartondernemer er voor dat de bloemen goed verzorgd worden.

Het klinkt raar om het rouwboeket te adresseren aan de overledene. Dit is echter wel de normale gang van zaken. Je kunt ook een condoleance boeket opsturen naar de nabestaanden met bloemen van stemmige kleuren.

Ook kun je het rouwboeket opsturen naar de begraafplaats of het crematorium. Je kunt de datum en het tijdstip doorgeven wanneer het boeket geleverd moet worden.

Na de uitvaart is het mogelijk de bloemen achter te laten bij het crematorium of de begraafplaats. Nabestaanden kunnen er ook voor kiezen om de bloemen mee te nemen en in de tuin leggen van de familie.