Sail Succes

Sales blog

Bedrijfskleding op de werkvloer: dit is waarom!

Het dragen van bedrijfskleding op de werkvloer wordt tegenwoordig steeds belangrijker. Steeds meer mensen zijn ervan overtuigd dat je eigenlijk niet meer zonder kunt. Zo zorgt het hebben van de juiste bedrijfskleding voor een mate van professionaliteit, gelijkheid, veiligheid en herkenbaarheid. In dit artikel duiken we dieper in de redenen waarom. Wedden dat jij binnenkort ook overstapt op het aanschaffen van bedrijfskleding?

Veiligheid, professionaliteit, gelijkheid en herkenbaarheid

Laten we bij het begin beginnen. Het hebben van de juiste bedrijfskleding zorgt voor een hoge mate van veiligheid. Het moet namelijk voldoen aan specifieke eisen, welke per werkomgeving anders kunnen zijn. Laat je hier dan ook altijd over informeren. Door het gebruiken van deze kleding beperk je risico’s, een van de redenen waarom bepaalde werkkleding soms ook verplicht is. Los van het bieden van veiligheid zorgt bedrijfskleding ook voor een mate van professionaliteit. Het laat zien dat je als bedrijf nadenkt over de juiste werkkleding, en straalt een mate van eenheid uit. Dit zorgt ook meteen voor gelijkheid op de werkvloer. Want ook dit is niet altijd het geval binnen bedrijven. Door bedrijfskleding aan te kopen voor collega’s zorg je ervoor dat werknemers het gevoel krijgen dat er onderling eenheid is, waardoor het gevoel van groepsverband wordt vergroot. Dit wordt dan ook erg gewaardeerd door het personeel, en het zorgt dat men sneller verbonden raakt met jouw organisatie.

Bedrijfskleding met logo, en ook bedrijfskleding zonder logo, zijn fiscaal aftrekbaar voor de belastingdienst als je voldoet aan de voorwaarden. Zo moet de kleding uitsluitend voor werk bedoeld zijn, en moet op shirts, sweaters en polo’s ook het logo minimaal 70cm2 zijn om in aanmerking te komen voor de fiscale voordelen. Zo is de belastingdienst er zeker van dat deze artikelen enkel voor werkdoeleinde gebruikt worden. Dus, waar wacht je nog op?