Sail Succes

Sales blog

Wat doe je voor een zieke collega?

We maken het op de werkvloer allemaal wel eens mee: een collega die lange tijd ziek is. Dat is natuurlijk enorm vervelend voor het kantoor, omdat je daardoor meer werkdruk krijgt, maar bovenal is het natuurlijk harstikke vervelend voor jou collega die ziek is. Veel bedrijven weten niet precies wat ze dan moeten doen. Ga je op bezoek of doe je wat afstandelijker en stuur je gewoon iets ter beterschap op? Wij geven je een paar tips die je kunt gebruiken voor het maken van je beslissing in dit blog.

Ga op ziektebezoek


Ga je met een paar collega’s gewoon eens langs bij iemand in het ziekenhuis? Dat kan natuurlijk en dat is ook harstikke leuk voor jou zieke collega. Dit is harstikke persoonlijk en het zal diegene ook heel goed doen om te weten dat jullie met zijn alle langs komen. Echter is het, helemaal nu met de corona, hartstikke gevaarlijk om zomaar bij iemand langs te gaan en het mag zelfs in de meeste gevallen niet. Grote kans dat het dan ook niet gaat lukken en je met een alternatief zal moeten komen.

Stuur een fruitmand


Een goed alternatief als je niet langs kunt gaan bij je zieke collega is een fruitmandje sturen. Niet alleen zitten hier genoeg vitamines in waardoor de zieke collega misschien binnen een paar dagen alweer helemaal beter is. Het is ook een leuk iets om te krijgen. Het geeft een gebaar dat je aan iemand denkt en ook dat is harstikke fijn om te weten natuurlijk. Een fruitmandje of bijvoorbeeld alleen een kaartje sturen zal iemand dan al hartstikke goed doen.