Sail Succes

Sales blog

Waar komt hoofdpijn vandaan?

We hebben er allemaal wel eens last van. Na een lange dag werken voel je het opkomen: hoofdpijn. Meestal is het onschuldig, maar het kan wel erg lastig en vervelend zijn. Je kan er van af komen door een paracetamol in te nemen, maar kan je het ook voorkomen? Om te weten hoe je het kan voorkomen, moet je eerst weten hoe het ontstaat. Hoe kan hoofdpijn ontstaan?

Stress

Een veel voorkomende oorzaak van hoofdpijn is stress. Stress kan op veel verschillende manieren ontstaan. Vaak ontstaat het door werk of door problemen in de privésfeer. Tegenwoordig zijn we allemaal erg druk en we verwachten veel van onszelf. Dat brengt stress met zich mee. Stress kan een lichamelijke uitwerking hebben, waaronder dus hoofdpijn. Wat je hieraan kan doen, is een rustmoment voor jezelf in te plannen. Voldoende rust en afstand nemen van de situatie die je stress veroorzaakt, is heel belangrijk. Tijd voor jezelf nemen is dus heel belangrijk.

Bril

Hoofdpijn kan ook ontstaan doordat je niet goed kan zien. Als je slechte ogen hebt, heb je snel de neiging om te gaan fronsen, om op die manier scherp proberen te stellen. Merk je dat je de borden op de weg niet meer goed kan lezen of dat je de ondertiteling van de tv niet meer goed kan zien? Maak dan eens een afspraak bij de opticiën. Een bril kan je echt veel verlichting geven. Is er niks mis met je ogen? Dan nog kan een bril de oplossing zijn. In onze huidige maatschappij zitten we veel achter de laptop en kijken we veel op onze telefoon. Hier zit blauw licht in, wat een slechte uitwerking kan hebben op je lichaam. Een gevolg hiervan is hoofdpijn aan het eind van de dag. Als dit het probleem is, kan een beeldschermbril je helpen om van de hoofdpijn af te komen. In deze bril zit een blauw licht filter, wat je ogen beschermt tegen dit licht. Hoofdpijnklachten kunnen hierdoor sterk verminderd worden. Wel is het belangrijk dat je de juiste bril koopt, want het maakt uit wat de afstand is van je ogen tot het beeldscherm. Laat je dus goed voorlichten bij de opticiën.