Sail Succes

Sales blog

Virtual reality bril kopen in grotere aantallen

Een losse virtual reality bril kopen is zo gepiept, als bedrijf of ander soort organisatie is het mogelijk dat je meerdere headsets nodig hebt. Dan is er meer nodig dan een BTW factuur en een pakketje dat geleverd wordt op kantoor. Dit zijn enkele zaken die van belang zijn bij een virtual reality bril kopen in grotere aantallen.

Tip: Soms pakt huren voordeliger uit dan een virtual reality bril kopen. Informeer naar de mogelijkheden.

De juiste oplossing kiezen

Een dozijn Oculus Go’s kopen omdat ze goedkoper zijn dan de Quest heeft weinig zin wanneer je op zoek bent naar een ‘room scale’ ervaring. Het heeft overigens ook geen nut om een kast vol HTC Vives aan te schaffen wanneer mobiliteit een belangrijke rol speelt. Het prijskaartje vertelt slechts een beperkt deel van het verhaal. De juiste oplossing wordt gebaseerd op de toepassing, niet op de prijs.

Custom applicaties laten maken

Met de aanschaf van enkele headsets begint het verhaal pas, je zult ook content nodig hebben. Die kun je in licentie nemen, of je kunt een VR app laten ontwikkelen. In dat laatste geval moet er een goede planning gemaakt worden. Ook hierbij zal de virtual reality bril kopen pas in een later stadium plaatsvinden, na concept en platform keuze. De ontwikkelkosten zullen per systeem flink afwijken. Zo is het voor een 3DoF headset doorgaans goedkoper om te ontwikkelen dan voor een 6DoF apparaat, vanwege het ontbreken van diepte registratie bij het 3DoF type.

Onderhoud en reparatie

Bij een groter aantal VR brillen die veel gebruikt worden zal er ongetwijfeld iets mis gaan. Dit hoeft geen probleem te zijn mits onderhoud en reparatie netjes geregeld is. In principe mag je ervan uitgaan dat je bij uitval niet direct een vervangend toestel zult ontvangen tenzij daar specifiek een overeenkomst voor wordt afgesloten. Bij onderhoud kun je ook denken aan het vervangen van het hoofdkussen of hoofdband die bij veelvuldig gebruik sneller zullen slijten dan de rest van het toestel.

Software en bediening

Wanneer het plan is om tientallen of zelfs honderden toestellen in te zetten tijdens grote events, dan is het niet de bedoeling om voor ieder toestel urenlang bezig te zijn met installatie. Er zijn apparaten die eenvoudiger te installeren zijn, er zijn ook zeker toestellen die flink wat tijd kosten. Tijd is geld, dus maak de juiste keuze bij virtual reality brillen kopen in grotere aantallen. Anders zul je merken dat goedkoop zeker duurkoop kan betekenen.

Kortom; hoe groter het aantal VR brillen hoe beter je alle opties moet afwegen alvorens een keuze te maken. Daarbij moet niet alleen worden stilgestaan bij het gebruik voor vandaag, maar ook zeker de inzetbaarheid de komende jaren.

Meer verhalen