Sail Succes

Sales blog

Tips voor het onderhouden van de tuin als het vriest

Wanneer het buiten vriest, kan het lastig zijn om onderhoud aan de tuin uit te voeren. Toch is en blijft het onderhouden van je tuin ontzettend belangrijk. Hierom zal je het ook in winter als het vriest moeten doen. Het is fijn om op de hoogte te zijn van een aantal handige tips als jij je tuin gaat onderhouden. Hierdoor zal je de tuin sneller en beter kunnen onderhouden als het vriest buiten. 

Maai geen gras als het nat of bevroren is

Om te beginnen is het belangrijk om rekening te houden met het gazon. Als het gras bevroren is, is het verstandig om het niet te maaien. Het gras in je tuin zal kapot gaat als je het maait terwijl het bevroren of nat is. Indien je dit wel doet zal je weer helemaal opnieuw gras in je tuin aan moeten leggen. Dit kost een hoop werk en hierom is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Snoei ook geen hagen of heggen

Ook hagen en heggen mogen niet gesnoeid worden als het buiten vriest. Hier zullen je hagen en heggen kapot van kunnen gaan. Hierom kun je ook deze werkzaamheden beter even uitstellen totdat je zeker bent dat het niet meer vriest buiten. Als je momenteel nog op zoek bent naar goede hagen en heggenscharen is Flymo een goed merk.

Houd de tegels in je tuin sneeuw en ijsvrij

Een ander belangrijk punt in je tuin is dat je te allen tijde veilig kan wandelen door de tuin. Ook als het vriest moet je veilig door je tuin kunnen lopen. Door ijs of sneeuwval kan je niet op een veilige manier wandelen door je tuin. Hierom is het zaak om zout aan te schaffen waar je sneeuw en ijs mee kunt laten verwijden. Door regelmatig te strooien met dit speciale zou zal je geen hinder ervaren door gladde tegels. Een andere manier om de bestrating in je tuin sneeuwvrij te houden is door te werken met een sneeuwschep.

Zomerse planten naar binnen halen

Een andere belangrijke tips is het naar binnenhalen van niet winterharde planten die je in je tuin hebt staan. Niet winterharde planten die in je tuin staan zullen doodvriezen als het vriest buiten en daarom is het belangrijk om ze naar binnen te halen. 

Onkruid uit je puin verwijdering

Het is ook erg verstandig om in de winter onkruid uit je tuin weg te halen. Door in de winter al te beginnen met het verwijderen van onkruid voorkom je dat je tuin na de winter helemaal voor zal staan met onkruid. Hierom is het verstandig om dit te doen als het buiten vriest.

Je tuingereedschap onderhouden

Tot slot is het zo dat je veel tuingereedschap in de winter niet zult gebruiken. Dit zal je wellicht erg fijn vinden, maar het is wel belangrijk dat je jouw tuingereedschap goed onderhoud. Juist omdat je het in de winter niet veel gebruikt is dit daarom een goede mogelijkheid om ze goed te onderhouden. Dit doe je door roest te verwijderen en ze flink schoon te spoelen.