Sail Succes

Sales blog

Tips voor een lage energierekening

Soms kan onze energierekening nogal hoog uitvallen, terwijl we geen idee hebben hoe dit komt. Het zit dan ook vaak in de kleine dagelijkse dingen die we doen. Het is dan ook makkelijk om je energierekening lager te laten uitvallen, door een paar kleine aanpassingen te maken. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan snel verder! Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel.  

Opladers uit het stopcontact halen  

Dit vergeten we vaak, maar het scheelt al een hoop als je je opladers en stekkers uit het stopcontact haalt. Ook al zijn je apparaten helemaal opgeladen, je stekkers verbruiken alsnog energie. Door alle opladers en stekkers uit het stopcontact te halen, zul je per jaar zo rond de 60 tot 90 euro besparen! Dit is toch weer mooi meegenomen.  

Zonnepanelen  

Daarnaast zijn zonnepanelen ook heel handig als het gaat om het besparen van energie. Hierdoor verbruik je namelijk de energie die op een duurzame manier wordt opgewekt door de zonnepanelen en verbruik je dus niet de energie van je energieleverancier. Dit kan per jaar best veel geld schelen! Denk je dat zonnepalen iets voor jou zijn? Neem eens een kijkje bij Zonnekeus

Gordijnen dicht bij koud weer 

Dit klinkt misschien gek, maar het is goed om bij koude dagen je gordijnen dicht te houden. Gordijnen dienen namelijk als het ware als een isolatiegordijn. Als het toch donker is buiten, kun je daarom gelijk de gordijnen ook dicht doen. Zo blijft de warmte in je huis en zal de kou van de ramen niet je huis binnen dringen. Mocht je radiator achter de verwarming hangen, dan is dit natuurlijk een ander verhaal. Dan kun je de gordijnen half dichtdoen of open laten, zodat de warmte alsnog goed je huis in kan.