Sail Succes

Sales blog

Tips voor een goede mondhygiëne

Onze mond is een broedplaats van bacteriën. De hele dag door eten en drinken we van alles. Daarom is het heel belangrijk om je mond goed schoon te houden, om infecties en ontstekingen te voorkomen. Wat zijn belangrijke dingen als het gaat om mondhygiëne? 

Tanden poetsen

Het meest voor de hand liggend is natuurlijk goed je tanden poetsen. Poets minstens twee keer per dag je tanden, en doe dit dan minimaal twee minuten. Het goed poetsen van je tanden voorkomt gaatjes en de tandpasta maakt je tanden sterker. Hierdoor ontstaan er uiteindelijk ook minder gaatjes. Over het algemeen wordt er te weinig gepoetst. Mensen slaan die ene keer even over, of doen het snel. De gouden regel is daarom twee keer per dag twee minuten.

Poets je tong

Vaak vergeten mensen de tong mee te nemen als de tanden worden gepoetst. Op de tong blijven ook veel bacterien achter, welke een slechte adem veroorzaken. Om de tong te reinigen kan je een tandenborstel gebruiken, maar beter nog is een tongschraper. 

Poets elektrisch

Uit onderzoek is gebleken dat poetsen met een elektrische tandenborstel veel effectiever is dan poetsen met een handtandenborstel. Met een elektrische borstel verwijder je veel meer tandplak en de kans op een tandvleesontsteking is ook kleiner.

Tandpasta met fluoride

Er zijn heel veel verschillende soorten tandpasta. De beste soort is tandpasta met fluoride. De fluoride geeft je tanden een extra beschermlaag, waardoor je tanden beter bestand zijn tegen bepaalde zuren die in je eten zitten. Wel is het belangrijk om daarna niet teveel met water te spoelen, omdat je dan de fluoride er weer van af spoelt.

Flossen

Omdat een tandenborstel vaak niet bij de kleine tussenruimte tussen de tanden kan, is het belangrijk om die stukjes schoon te maken met flosdraad. Hiermee verwijder je de overige etensresten die je met het poetsen niet weg krijgt en zo ontstaan er minder gaatjes tussen de tanden. In plaats van flosdraad kan je ook een tandenstoker of een rager gebruiken. 

Alle attributen en overige benodigdheden die hierboven beschreven staan, zijn te vinden en te bestellen op https://www.deonlinetandarts.nl/. Ook is daar nog veel meer informatie te vinden over alles wat met je mond en tanden te maken heeft.