Sail Succes

Sales blog

Tips om effectief te leren

De één kan heel goed leren en de ander heeft hier iets meer moeite mee. Of het nu is voor een studie die je volgt of voor een cursus of training op werk, het is fijn om het maximale uit je leermomentjes te halen. Zo rond je niet alleen die studie of training sneller af, je behaalt ook nog eens een mooi eindresultaat. Wil jij graag weten hoe je effectief kunt studeren? Wij geven je graag een aantal tips!

Planning

Het belangrijkste punt als het aankomt op studeren is het maken van een planning. Zo heb je een houvast tijdens het leren en kun je taken ook niet gaan uitstellen omdat er een soort van druk op je ligt. Plan daarom voor elke week een aantal vaste leermomenten in. Hier kun je vervolgens je sociale leven en je werk omheen plannen. Dit is natuurlijk anders als je al werkt en hiervoor een training volgt. Dan zul je juist buiten werk om je leermomenten goed in moeten plannen.

Leren op maat

Verder is het goed om stof te studeren dat op jouw niveau ligt en dat het past bij je interesses. Als je moet studeren voor iets wat je leuk vindt, zul je ook merken dat het leren je veel beter afgaat. Blijf daarom altijd gemotiveerd voor het studeren. Kies bijvoorbeeld een E-learning op maat of een studie waar echt je passie ligt.

Pauze

We zijn vaak geneigd om veel achter elkaar te leren om zo maar genoeg informatie in ons hoofd te proppen. Vaak komt dit ook doordat we íets te laat begonnen zijn met leren. Nu je weet dat je een planning moet maken, zal dit je waarschijnlijk niet meer gebeuren. Maar het is wel belangrijk om tussen het leren door genoeg pauze te nemen. Zo heeft het geen zin om uren achter elkaar te studeren. Neem daarom om het uur eventjes pauze.