Sail Succes

Sales blog

Tips die je helpen bij het afleggen van je eerste motorrijles

Het moment waar je al een lange tijd naar uit hebt gekeken is aangebroken, je gaat beginnen aan je eerste motorrijles in Den Haag. Waarschijnlijk kan je je zenuwen niet meer in bedwang houden en er bestaat een grote kans dat je al bevend op je motor stapt. In dit blogartikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje die jouw gaan helpen met het afleggen van jouw eerste motorrijles. Lees verder voor alle tips.

  1. Kies voor de juiste rijschool

Hoewel dit vanzelfsprekend klinkt merken wij uit onze eigen ervaring dat veel leerlingen te snel kiezen voor een motorrijschool Rotterdam. Wij raden je echter aan om goed onderzoek uit te voeren en op zoek te gaan naar een rijschool die past bij jouw persoonlijkheid en jouw wensen en behoeften. Om hierachter te komen raden wij je aan om gewoon even binnen te stappen bij enkele verschillende rijscholen. Zodra je binnenkomt kan je vaak al een goede inschatting maken van met wat voor rijschool je te maken hebt. Heb je een slecht gevoel bij de rijschool dan zal jouw eerste motorrijles waarschijnlijk ook een stuk moeizamer verlopen dan wanneer je hebt gekozen voor een rijschool waar je een goed gevoel bij hebt.

  1. Schaf goede kleding aan

De veiligheid op een motor is belangrijk. Bespaar dan ook nooit op motorkleding, omdat je deze kleding na het halen van je motorrijbewijs nog lang kunt gebruiken. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als je een helm en handschoenen draagt die goed zitten. Veel rijscholen bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van de kleding die ze hebben, echter is dit meestal kleding die door anderen is gedragen. 

  1. Heb vertrouwen in jezelf en in de motor

De weg naar succes is een stuk korter wanneer je vertrouwen hebt in jezelf en in de motor waar je op rijdt. Beginnende motorrijders zijn vaak bang dat hun motor in de bochten omvalt, echter kunnen wij je verzekeren dat dit bijna in geen enkel geval gebeurd.