Sail Succes

Sales blog

Maak van je woonkamer een sfeervolle ruimte met deze tips!

Nu we allemaal meer thuiszitten dan gewoonlijk, is het natuurlijk wel belangrijk dat je je thuis voelt in je eigen huis. Dit geldt eigenlijk voor elke ruimte wel. Het kan zo zijn dat je je huidige interieur zat bent en wel toe bent aan vernieuwing. Gelukkig kun je met een paar kleine aanpassingen veel meer sfeer creëren in huis dan je voorheen had! Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

Decoratie

Een handige manier om meer sfeer toe te voegen in huis, is door het aanpassen van je decoratie. Het is simpel, makkelijk en snel. Je hoeft hiervoor niet het hele huis te gaan verbouwen en in de weer te gaan met blikken verf. Tenzij je natuurlijk heel je huis een make-over gaat geven. Door nieuwe decoratie aan te schaffen creëer je in ieder geval al een hele andere uitstraling. Je kunt spelen met nieuwe kleuren accessoires of ander soort materialen. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens in een felle kleur, vloerkleden of muurdecoratie met een leuk printje. Ook zijn er veel plaids, poefjes en stoeltjes te koop van zowel zachte en simpele als grove en stoere materialen. Hiermee geef je jouw huis al een compleet andere look.

Verlichting

Een net zo belangrijke sfeermaker in huis is je verlichting. Als je nieuwe lampen neerzet of een andere kleur lamp gebruikt, zul je merken dat een kamer al heel anders oogt. Gebruik daarom sfeerverlichting in elke kamer, bij voorkeur met warm licht. Tegenwoordig heb je ook “slimme” lampen die je op afstand kunt bedienen en ook de kleuren en intensiteit kan instellen. Zo kun je vanaf je smartphone het licht in de kamer dimmen of juist een leuk kleurtje geven. Het voordeel hierbij is dat je niet telkens nieuwe lampen hoeft te kopen, maar dus eigenlijk elke dag kan wisselen wat betreft verlichting.