Sail Succes

Sales blog

Hoe kies je het juiste hondenvoer?

Omdat er zoveel verschillende soorten hondenvoer zijn, is het soms moeilijk om te kiezen wat het juiste voer is. Er zijn meerdere dingen waar je op kan letten.

Kwaliteit van het voer

Vaak ben je geneigd om op smaak te letten, maar voor een hond maakt dat eigenlijk niet zoveel uit. Vaak lusten ze alles wel, uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Veel belangrijker is het om naar de kwaliteit van het voer te kijken. Zitten er de juiste voedingsstoffen in? Is het goed verteerbaar? Wanneer je gaat voor kwalitatief goed voer, is Kiezebrink een goed voorbeeld. 

Leeftijd van de hond

Het is belangrijk om het voer af te stemmen op de leeftijd van de hond. Een oude hond heeft namelijk andere behoeften dan een puppy. Een puppy  moet nog groeien en heeft dus veel energie nodig. Het voer voor een puppy moet daarom veel calorieën bevatten. Daarnaast is het voer voor een puppy aangepast aan het gebit, aangezien een puppy nog geen volwassen gebit heeft.

Let op E-nummers

E-nummers zijn vaak op de lange termijn niet goed voor je hond. Voorbeelden zijn smaakstoffen of kleurstoffen. Deze worden in het voer gedaan om een sterkere smaak te krijgen of om het voer langer houdbaar te maken. Een hondenlichaam is er niet voor gebouwd om e-nummers te verwerken. Let hier dus mee op en geef je hond dit liever niet.

Belangrijkste ingrediënten in het voer

Vaak bestaan bijvoorbeeld brokken uit meerdere ingrediënten. Van één ingrediënt zit er altijd het meeste in. Kijk hier goed naar, want het kan maar zo zijn dat je je hond iets geeft, terwijl je dat helemaal niet wil. Als je je hond voornamelijk brokken met vlees wil geven, is het dus niet verstandig om brokken met voornamelijk granen te kopen.

Allergieën

Wanneer je hond afwijkend gedrag vertoont na het eten van bepaalde voeding, kan het zijn dat hij allergisch is. De dierenarts kan dit vaststellen. Ook kan je hond bijvoorbeeld een nieraandoening hebben, waardoor hij op een bepaald dieet moet. Wanneer een van deze dingen het geval is, kan je hond dus niet alle soorten voedsel krijgen. De dierenarts kan hier meer informatie over geven.