Sail Succes

Sales blog

Hoe herken je burenruzie

mijn buren hebben ruzie

Wanneer over jouw schutting over en weer eieren en tomaten vliegen en bij de jaarlijkse borrel geen enkel ijsblokje nodig is vanwege de ijzige stiltes is het overduidelijk; mijn buren hebben ruzie. Maar er zijn ook subtiele wijzen waarop ruzies kunnen worden uitgevochten. Het is belangrijk tijdig te erkennen dat zaken uit de hand dreigen te lopen. Als neutrale medebuurman of vrouw zou je hierbij een bemiddelende rol kunnen spelen.

Houd ogen en oren open

Een jaarlijkse borrel in de straat, een praatje op het schoolplein van de kinderen of een toevallige ontmoeting in het plaatselijke winkelcentrum kan een mooie reden zijn om op subtiele wijze te pijlen hoe de vlag erbij hangt. Begin daarbij nooit een gesprek met ‘wat je zoal van anderen hebt gehoord’. Het nodigt niet uit om openlijk te spreken, omdat er kennelijk nogal veel wordt geroddeld, en het kan verwijtend overkomen. Stel je vriendelijk en open op naar beide buren.

mijn buren hebben ruzie

Is het je opgevallen dat de buurman zijn auto niet meer wast op zaterdag dan kan dit een aanwijzing zijn dat er iets niet goed gaat. Zijn er boze blikken over en weer of stond er een belangrijke uitspraak van de Vereniging van Eigenaren op de agenda dan is dat een goede reden het gesprek aan te gaan.

Trek in geen geval partij. Zoals gezegd; mijn buren hebben ruzie, niet jijzelf dus probeer om een neutrale gesprekspartner te zijn voor beiden.

Het kan natuurlijk dat je vindt dat een van de twee gelijk heeft maar het helpt de situatie niet om dit openlijk te verkondigen. Het op een vriendelijke manier bespreken met diegene waarmee je het niet eens bent kan perspectief bieden.

Wanneer er onderling spullen kapot gaan, gescholden wordt of er geweld dreigt mag dit uiteraard wel openlijk worden afgekeurd. Maar bespreek dit persoonlijk met de buurman of vrouw in kwestie. Niemand heeft er iets aan als jij vervolgens onderdeel van de ruzie wordt.

Meer verhalen