Sail Succes

Sales blog

Hier moet je op letten als je een kinderbed uitzoekt

kinderbed

Is jouw kleintje alweer groot genoeg voor een eigen kinderbed? Dat is een van de leukere aankopen voor de kinderkamer! Natuurlijk heeft ieder kind een mooi bed nodig maar het uiterlijk is niet alles. Waar moet je op letten als je een kinderbed koopt? Lees gauw deze tips.

Het formaat van het kinderbed 

kinderbed

Kinderen groeien als kool. Als je dus op zoek bent naar een kinderbed houd er dan rekening mee dat jouw kind er binnen de kortste keren uit kan groeien. Je kunt dus het beste een bed kopen waar hij of zij nu nog een beetje te klein voor is. Dan weet je zeker dat ze nog een aantal jaren door kunnen groeien voor er weer een nieuw bed nodig is. Voor je het weet is die groeispurt geweest en dan is alles weer te klein! 

De veiligheid

kinderbed

Natuurlijk niet onbelangrijk: de veiligheid van een kinderbed. Nu denk je wellicht: hoe kan een bed nou onveilig zijn? Maar jouw kleintje kan zomaar met een vingertje ergens vast komen te zitten of een lelijke val maken omdat de lattenbodem niet goed bevestigd is. Zoek daarom een kinderbed uit dat voldoet aan de veiligheidseisen zoals vastgesteld door de EU. Dan weet je zeker dat je goed zit! 

Opbergruimte onder het bed

Natuurlijk hoeft dit niet, maar wanneer je een kinderbed koopt kan het fijn zijn een exemplaar uit te zoeken met een lade waar je spullen in kunt bewaren. Zo creëer je niet alleen extra opslagruimte maar heb je ook de schoenen en kleren van je kind vlakbij wanneer het ‘s ochtends tijd is om aan te kleden.