Sail Succes

Sales blog

Het stappenplan als je gaat verhuizen

Als je gaat verhuizen zullen er een aantal veranderingen plaatsvinden. Doordat dit voor sommige mensen allemaal te snel gaat is het fijn om met een stappenplan te werken als je gaat verhuizen. Hier vind je een stappenplan van de belangrijke punten die komen kijken als je een verhuizing gepland hebt staan.

De aanschaf van een nieuwe woning

Wanneer je je oude woning leeg gaat halen, is deze in veel gevallen al verkocht.  Als je woning al wel verkocht is, maar je nog geen nieuwe woning op het oog hebt, is het zaak om hier zo snel mogelijk naar op zoek te gaan. Met behulp van de kadastrale kaart kun je belangrijke informatie over bepaalde huizen die mogelijk al te koop staan achterhalen tegen een betaling. Dit is erg handig, want dit kan ervoor zorgen dat je de financiële belangrijke aspecten al kunt voorzien. Zo zal je niet onnodig een huis gaan bezichtigen. Als je een geschikte woning hebt gevonden is het van belang om de overgang van de nieuwe bewoners in jouw huis en de overgang van jouw gezin naar de nieuwe woning goed te plannen. Hierdoor voorkom je vervelende en stressvolle situaties. 

De oude woning leeghalen

Als je alle zaken omtrent een nieuw huis hebt voldaan kan je door naar de volgende stap. De volgende stap is het leeghalen van je huidige woning. In enkele gevallen zal de woning inclusief inhoud verkocht worden, maar dit gebeurt niet vaak. Bij het leeghalen van je woning is het allereerst handig om met goede verhuisspullen te werken. Denk hierbij aan verhuisdozen en verhuisdekens zodat je alle spullen op een veilige manier het huis uit kunt halen. Een handige manier om spullen op een snelle en veiligere manier van de bovenverdieping naar beneden te transporteren is het huren van een verhuislift. Dit is erg handig, want dit scheelt je een hoop tijd en moeite. 

Het transporteren van de spullen

In veel gevallen wil je de spullen uit je oude woning natuurlijk meenemen naar je nieuwe woning en hier is transport voor nodig. Je kunt hiervoor steeds op en neer rijden met een gezinsauto, maar je kunt ook een kleine vrachtwagen huren. Zo zal je alle spullen in één keer van je oude naar je nieuwe woning kunnen transporteren. De kans is groot dat je hierdoor heel erg veel stress wegneemt. Daarnaast is het onderaan de streep meestal ook goedkoper om een kleine vrachtwagen te huren. Bovendien scheelt dit ook nog eens erg veel tijd. 

Het inrichten van je nieuwe woning

Inmiddels ben je al aangekomen bij de laatste stap. Er zijn veel mensen die de laatste stap de leukste stap vinden. Dit is namelijk het inrichten van je nieuwe woning. Indien je alle meubels van je oude woning mee hebt genomen is het zaak om deze als eerst in je nieuwe woning te plaatsen. Je kunt je nieuwe woning geheel naar je eigen stijl aanpassen en het is ook leuk om wat nieuwe inrichtingselementen aan te schaffen in je nieuwe woning.