Sail Succes

Sales blog

Alles over de verblijfplaatsen beschermde diersoorten

Bij het onderhoud aan gebouwen waar beschermde diersoorten in leven moet een goede planning gemaakt worden: want hoe ga je hiermee om en hoe zorg je voor de juiste aanpak? Voordat er een plan gemaakt wordt voor de onderhoud van een gebouw wordt eerst de aanwezigheid van beschermde diersoorten onderzocht. Nadat dit is ecologische onderzoek is afgerond krijg je een advies over de aanpak.

Wanneer de aanwezige verblijfplaatsen van beschermde soorten bij onderhoudswerkzaamheden verdwijnen, moeten hiervoor alternatieven geplaatst worden. Denk hierbij aan nestkasten en andere alternatieve verblijfplaatsen. Wanneer dit is opgelost, mag een aannemer beginnen met de werkzaamheden aan gebouwen. Een externe partij inschakelen is hiervoor belangrijk: op deze manier worden de verblijfplaatsen beschermde diersoorten niet in gevaar gebracht en ben je als opdrachtgever ecologisch verantwoord bezig.

Behoud verblijfplaatsen beschermde diersoorten

Of je nu op zoek bent naar duidelijk advies over een bepaald project of een goede manier waarop een project realiseert kan worden is het slim om een bedrijf als Idverde in te schakelen. Met jarenlange ervaring op het gebied van groen krijg je de juiste handvatten voor ieder project. De projecten worden op deze manier uitgevoerd met de nadruk op het behoud van verblijfplaatsen voor beschermde diersoorten, zoals vleermuizen en andere diersoorten. Met deze ecologisch verantwoorde insteek worden projecten ook op een duurzame manier uitgevoerd. Zodra een goede aanpak is gecreëerd kan het project van start en zijn er geen twijfels over de bedreiging van beschermde diersoorten. Voor alle informatie en advies kun je terecht bij Idverde.